Garmin 800 mapping problem

antipodean
Posts: 965
Joined: Sun Aug 10, 2008 4:48 pm

Garmin 800 mapping problem

Postby antipodean » Sat Feb 09, 2013 8:06 pm

Uploaded todays ride and found this.

Image

Because the course did not follow the mapped road I didn't record a Strava time on this climb (Cethana climb up to Moina for the Tasmanians on the forum).
I can assure you I was on the road for the whole ride and there are no other issues for the remainder of the time.
I was using a Garmin 800 with a K-Edge mount, a mate used a Garmin 500 and a standard mount on the same ride without any issues.
Has anyone had this issue and is there any way to correct it so it follows the road?
2013 Oppy SL
2013 Boardman CX Pro
2012 KHS Yuma 29er

Eleri
Posts: 444
Joined: Sun Jan 17, 2010 12:16 pm
Location: Inner West, Sydney

Re: Garmin 800 mapping problem

Postby Eleri » Sat Feb 09, 2013 8:59 pm

You can turn on the option in settings that updates recording interval every second

It's in
Settings
System
Data recording
Recording interval

The default setting is "Smart". Just set that to 1 sec

However, there is a cost to this and it will chew battery power more quickly.

handle
Posts: 17
Joined: Fri Oct 31, 2008 7:37 pm

Re: Garmin 800 mapping problem

Postby handle » Sun Feb 10, 2013 4:15 pm


antipodean
Posts: 965
Joined: Sun Aug 10, 2008 4:48 pm

Re: Garmin 800 mapping problem

Postby antipodean » Sun Feb 10, 2013 8:25 pm

handle wrote:check this out:
http://strava-tools.raceshape.com/snap/


Worked like a charm thanks alot :D
2013 Oppy SL
2013 Boardman CX Pro
2012 KHS Yuma 29er

Who is online

Users browsing this forum: DavidS, Google [Bot], human909, lard