SIGMA BC1606L - Resetting Problem

Workshop tales, trials and disasters.
Maintenance tips, techniques and myths.
Technical discussion, description and outright lies

SIGMA BC1606L - Resetting Problem

Postby TethAdam5 » Mon Mar 17, 2008 12:33 pm

Hi!

I've had a Sigma BC1606L bike computer for about 5 weeks now, and in the last week, it has started to reset when I clip the computer unit into it's housing. Basically the screen goes blank, and then it asks me to set the language setting - when I exit out of this screen, its all back to normal - although I did notice the clock also reset the last time it did this.

Its very annoying, and it even reset recently mid-ride, so I lost my kms up to that point, and its thrown out my total kms!!

Anyone have a similar problem or a suggestion to fix?

Ta!
TethAdam5
 
Posts: 121
Joined: Fri Jan 25, 2008 2:23 pm
Location: Perth, WA

by BNA » Mon Mar 17, 2008 1:03 pm

BNA
 

Postby simonn » Mon Mar 17, 2008 1:03 pm

Try re-seating the battery. If that does not work, try a new battery.
User avatar
simonn
 
Posts: 3578
Joined: Thu Jan 31, 2008 10:46 am
Location: Sydney

Postby Deanj » Mon Mar 17, 2008 4:01 pm

I had this on my bc 1106 DTS which is on my MTB. Take it back to where you bought it, apparently its a common problem and they replaced mine there and then.
Deanj
 
Posts: 1698
Joined: Mon Aug 06, 2007 8:03 pm
Location: Adelaide

Postby TethAdam5 » Tue Mar 18, 2008 9:24 am

I've reseated the battery and all seems fine so far. looks like it was knocked loose inside and was disconnecting when I clipped it in, or hit any decent bumps.

Thanks for the help!!
TethAdam5
 
Posts: 121
Joined: Fri Jan 25, 2008 2:23 pm
Location: Perth, WA


Return to The Shed

Who is online

Users browsing this forum: No registered users



Popular Bike Shops
Torpedo 7 Torpedo7 AU
Ground Effect Ground Effect NZ
Chain Reaction Cycles CRC UK
Wiggle Wiggle UK
Ebay Ebay AU

“Bicycles BNA Twitter
“Bicycles BNA Facebook
“Google+ BNA Google+
“Bicycles BNA Newsletter

> FREE BNA Stickers
> BNA Cycling Kit