Video camera 808 #16 start problem

Workshop tales, trials and disasters.
Maintenance tips, techniques and myths.
Technical discussion, description and outright lies

Video camera 808 #16 start problem

Postby master6 » Tue Dec 18, 2012 5:49 pm

I have an 808 #16 camera, with an 808#16 auxilliary power pack.
Getting it to start recording is a lottery, with about the same odds as lotto offers.
I press the power button until the red turns yellow, then press the shutter button. The camera then either turns off, or the orange light blinks and it records for a few seconds and then turns off.
Sometimes I get it to start and continue recording after a dozen attempts; sometimes I dont.
The firmware has been updated to a version released in about October 2012, with no improvement.

Any suggestions please?
master6
 
Posts: 2607
Joined: Tue Feb 24, 2009 4:37 pm
Location: depends on who is asking, and why.

by BNA » Wed Dec 19, 2012 6:19 am

BNA
 

Re: Video camera 808 #16 start problem

Postby Clydesdale Scot » Wed Dec 19, 2012 6:19 am

excellent resource here
check the memory card, what brand are you using?
User avatar
Clydesdale Scot
 
Posts: 823
Joined: Tue Mar 03, 2009 11:55 am
Location: Adelaide, SA

Re: Video camera 808 #16 start problem

Postby fingy » Thu Dec 20, 2012 5:53 pm

Sounds like my old #16 it would get confused easily, try
another card I also wait ~5sec between power on and pushing
the shutter I found it helped and do this with both #16s.
User avatar
fingy
 
Posts: 137
Joined: Tue Apr 12, 2011 9:59 pm


Return to The Shed

Who is online

Users browsing this forum: Blakeylonger



Support BNA
Click for online shops
Torpedo 7 Torpedo7 AU
Ground Effect Ground Effect NZ
Chain Reaction Cycles CRC UK
Wiggle Wiggle UK
Cycling Express Cycling Express
Ebay Ebay AU
ProBikeKit ProBikeKit UK
Evans Cycles Evans Cycles UK
JensonUSA Jenson USA
JensonUSA Competitive Cyclist