issues fitting a sigma BC1909R to my 2013 avanti cadent 2.0

Workshop tales, trials and disasters.
Maintenance tips, techniques and myths.
Technical discussion, description and outright lies

issues fitting a sigma BC1909R to my 2013 avanti cadent 2.0

Postby riles » Tue Dec 25, 2012 8:43 am

was given the computer as a christmas present, and have sucessfully managed to get all the parts on besides the "speed transmitter with O ring" which isnt fitting onto the frame and then allowing the spoke magnet to go around freely - ive put everything else together by following a video that i found, but cant seem to find a way to get the transmitter to fit and allow the wheel to spin.

any suggestions?
riles
 
Posts: 72
Joined: Tue Dec 11, 2012 10:34 pm
Location: Wandering Europe - Stationed in Nice

by BNA » Tue Dec 25, 2012 10:31 am

BNA
 

Re: issues fitting a sigma BC1909R to my 2013 avanti cadent

Postby macca33 » Tue Dec 25, 2012 10:31 am

I take it that you're trying to mount the speed sensor to the front fork? If so, it will be positioned as per Diagram #7 of the manual - with the sensor pointing forwards from the fork, not inwards towards the wheel?

If it is mounted correctly, clearance should not be an issue.

Link from Sigma site re fitting:- http://www.sigmasport.com/en/produkte/b ... /temp.html

Cheers and enjoy!
'dale CAAD10 Berzerker Ult6800 & CAAD10 Team Ult6800

Image
macca33
 
Posts: 782
Joined: Wed Sep 26, 2012 11:05 pm
Location: West Gippy


Return to The Shed

Who is online

Users browsing this forum: mick243



Popular Bike Shops
Torpedo 7 Torpedo7 AU
Ground Effect Ground Effect NZ
Chain Reaction Cycles CRC UK
Wiggle Wiggle UK
Ebay Ebay AU



InTouch with BNA
“Bicycles BNA Twitter
“Bicycles BNA Facebook
“Google+ BNA Google+
“Bicycles BNA Newsletter