Powertap in 'cyclocomputer' mode

The foundations for successful riding

Powertap in 'cyclocomputer' mode

Postby DanielS » Tue Jul 06, 2010 10:23 am

Not really on the topic of training but I know that a few of you have powertaps, so you might be able to help me.

I've tried to use a non-powertap wheel before, with the head unit in 'cyclocomputer' mode. I've put a magnet on the rear wheel, in line with the little circular knob that sticks out from the shark-tooth reciever. This is meant to make it possible to use the headunit for speed/distance/time while using a non-powertap wheel.

The problem is -- it doesn't work. I have a feeling that the regular wheel magnet isn't strong enough, as there is quite a gap between the magnet and the reciever. Any ideas? Has anyone had problems with this?

My Powertap is a wired Comp model.
User avatar
DanielS
 
Posts: 512
Joined: Sat Apr 19, 2008 8:00 pm
Location: Adelaide

by BNA » Tue Jul 06, 2010 10:25 am

BNA
 

Re: Powertap in 'cyclocomputer' mode

Postby Alex Simmons/RST » Tue Jul 06, 2010 10:25 am

use a rare earth magnet.
you might need to twist the sensor to get a bit closer to magnet as well
User avatar
Alex Simmons/RST
Expert
 
Posts: 3412
Joined: Fri May 02, 2008 3:51 pm

Re: Powertap in 'cyclocomputer' mode

Postby DanielS » Wed Jul 07, 2010 1:49 pm

Cheers Alex, I'll get a rare earth magnet and give it a shot.
User avatar
DanielS
 
Posts: 512
Joined: Sat Apr 19, 2008 8:00 pm
Location: Adelaide


Return to Training

Who is online

Users browsing this forum: No registered users



Popular Bike Shops
Torpedo 7 Torpedo7 AU
Ground Effect Ground Effect NZ
Chain Reaction Cycles CRC UK
Wiggle Wiggle UK
Ebay Ebay AU

“Bicycles BNA Twitter
“Bicycles BNA Facebook
“Google+ BNA Google+
“Bicycles BNA Newsletter

> FREE BNA Stickers
> BNA Cycling Kit