Mac Safari and Forums Login Problems

News from Bicycles Network Australia and the Australian Cycling Forums

Mac Safari and Forums Login Problems

Postby AUbicycles » Sun Jan 11, 2009 6:08 am

With the current Macintosh Safari browser (and possibly together with current 10.5.6 update) there are log in problems - logging in simply doesn't work.

I know about this issue however can't predict when it will be solved - either a browser update by apple or a fix in the forum software. For now I suggest Firefox browser - its a pretty good browser.

Christopher
User avatar
AUbicycles
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 8917
Joined: Tue Aug 23, 2005 2:14 am
Location: Sydney

by BNA » Sun Jan 11, 2009 8:52 am

BNA
 

Postby sogood » Sun Jan 11, 2009 8:52 am

ok. :roll:
Bianchi, Ridley, Montague, GT, Garmin and All things Apple :)
RK wrote:And that is Wikipedia - I can write my own definition.
User avatar
sogood
 
Posts: 16920
Joined: Thu Aug 31, 2006 7:31 am
Location: Sydney AU

Re: Mac Safari and Forums Login Problems

Postby tomity » Tue Jan 13, 2009 5:30 pm

AUbicycles wrote:With the current Macintosh Safari browser (and possibly together with current 10.5.6 update) there are log in problems - logging in simply doesn't work.

I know about this issue however can't predict when it will be solved - either a browser update by apple or a fix in the forum software. For now I suggest Firefox browser - its a pretty good browser.

Christopher


Hi I'm Tomity from Tokyo Japan.
Me too!!
I used Macintosh Safari browser.
now I use Firefox browser.
tomity
 
Posts: 1
Joined: Thu Dec 04, 2008 7:20 pm

Postby BogusJimmy » Tue Jan 13, 2009 9:23 pm

+1 for can't login with Safari, so I use Firefox when I need to post.
2003 Giant TCR2
User avatar
BogusJimmy
 
Posts: 116
Joined: Sat Nov 08, 2008 10:30 am
Location: Newcastle

Postby sogood » Tue Jan 13, 2009 9:28 pm

BogusJimmy wrote:+1 for can't login with Safari, so I use Firefox when I need to post.

I can log in with the latest Safari on Intel Mac, but the site just can't remember me and keep me logged in for the next visit.
Bianchi, Ridley, Montague, GT, Garmin and All things Apple :)
RK wrote:And that is Wikipedia - I can write my own definition.
User avatar
sogood
 
Posts: 16920
Joined: Thu Aug 31, 2006 7:31 am
Location: Sydney AU

Postby moosterbounce » Tue Jan 13, 2009 9:40 pm

I can't even log in with Safari and need to (please don't hate me for saying this :oops: ) boot to XP!! You'll notice my post count drop...
moosterbounce
Moderator
Moderator
 
Posts: 2451
Joined: Tue May 17, 2011 8:06 pm
Location: Rivervale WA

Postby sogood » Tue Jan 13, 2009 9:48 pm

moosterbounce wrote:I can't even log in with Safari and need to (please don't hate me for saying this :oops: ) boot to XP!! You'll notice my post count drop...

Try these and see if it makes a difference.

- Clear cookies.
- Repair Keychain (Performed through Keychain Access in your Utilities folder).
- Accept cookies only for sites you navigate to.

No guarantee any of it will work but it may shake out a few skeleton somewhere.

Also worth looking into 1Password as it makes logging in so much easier.
Bianchi, Ridley, Montague, GT, Garmin and All things Apple :)
RK wrote:And that is Wikipedia - I can write my own definition.
User avatar
sogood
 
Posts: 16920
Joined: Thu Aug 31, 2006 7:31 am
Location: Sydney AU

Postby gsxrboy » Tue Jan 13, 2009 10:05 pm

sogood wrote:can log in with the latest Safari on Intel Mac, but the site just can't remember me and keep me logged in for the next visit.


Same for me.
gsxrboy
 
Posts: 569
Joined: Wed Jul 18, 2007 12:19 pm
Location: Perth

Postby AUbicycles » Tue Jan 13, 2009 11:12 pm

Here is the Safari fix:

1 clear all cookies,
2 clear your cache/temp internet files
3 close the browser
4 try accessing bicycles.net.au and logging in again.


Background
Safari was having a problem handling cookies - with the first reports of issues I updated the cookie settings for the forum - the safari browser didn't like it and gave up. To solve it you need to clear the cookies ... in theory only the bicycles.net.au cookies, though a clean start will also mean that for any other forums you use, the issues should be solved. (The forum owners however may have to update their cookie settings).

So it all works, I have tested it... but... back to Firefox for me anyway :)

Cheers
Christopher
User avatar
AUbicycles
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 8917
Joined: Tue Aug 23, 2005 2:14 am
Location: Sydney

Postby AUbicycles » Tue Jan 13, 2009 11:15 pm

p.s. Thanks sogood, that would have worked as well.. and with the keychain could also prevent the problem recurring if mac kicks up a stink.
User avatar
AUbicycles
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 8917
Joined: Tue Aug 23, 2005 2:14 am
Location: Sydney

Postby BogusJimmy » Wed Jan 14, 2009 6:40 pm

I tried a complete reset of Safari a week ago but it didn't fix it.

Just emptied the cookies again, cleared the cache and looks like it's good to go.
2003 Giant TCR2
User avatar
BogusJimmy
 
Posts: 116
Joined: Sat Nov 08, 2008 10:30 am
Location: Newcastle

Postby gsxrboy » Wed Jan 14, 2009 7:42 pm

I tried all the tips a while ago and still no joy ! I have two users on my mbp and both have the same issue still, so the problem is replicated across different preferences etc. One was working for a few days after the other one, so stuffed if I know.
gsxrboy
 
Posts: 569
Joined: Wed Jul 18, 2007 12:19 pm
Location: Perth

Postby moosterbounce » Thu Jan 15, 2009 8:18 pm

Cleared cookies, cleared cache, logged in fine. YAY!!
moosterbounce
Moderator
Moderator
 
Posts: 2451
Joined: Tue May 17, 2011 8:06 pm
Location: Rivervale WA

Postby gavinr » Thu Feb 12, 2009 12:54 pm

Did all that, I can log in but I need to log in every time, even though I've ticked the 'log me in automatically' box.
gavinr
 
Posts: 135
Joined: Thu Feb 12, 2009 8:37 am
Location: Balmain, NSW

Postby gsxrboy » Thu Feb 12, 2009 2:46 pm

Yep, still issues for me no matter what !
gsxrboy
 
Posts: 569
Joined: Wed Jul 18, 2007 12:19 pm
Location: Perth

Postby sogood » Thu Feb 12, 2009 3:14 pm

Correct, needs to login on every visit. I strongly suspect this is a bug in the system that came with the last security update where it was said there was a risk that hackers can access PWs stored by Safari.

Given past SW update cycles, I suspect a solution would come through with the next security update which tends to come out every month or two. Fingers crossed.

In the meantime, 1Password is a wonderful utility for storing PWs and logging into web sites.
Bianchi, Ridley, Montague, GT, Garmin and All things Apple :)
RK wrote:And that is Wikipedia - I can write my own definition.
User avatar
sogood
 
Posts: 16920
Joined: Thu Aug 31, 2006 7:31 am
Location: Sydney AU

Postby AUbicycles » Thu Feb 12, 2009 6:41 pm

sogood - still a bug for you as well?

damn. Did a quick followup -seems that Safari is playing up. Here is athread on another forum that deals with the same issue. No solution yet though.

I think we will just have to wait until a solution becomes available in safari for this one. Did I mention how well Firefox works for me :)
User avatar
AUbicycles
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 8917
Joined: Tue Aug 23, 2005 2:14 am
Location: Sydney

Postby gsxrboy » Thu Feb 12, 2009 6:49 pm

*waits*

At least we don't have to spend time update virus definition in the waiting time ;)

*waits a bit more*
gsxrboy
 
Posts: 569
Joined: Wed Jul 18, 2007 12:19 pm
Location: Perth

Postby sogood » Thu Feb 12, 2009 7:20 pm

I know that Firefox has improved, but performance wise, Safari still beats on paper. And I am in no rush for the numerous feature modules one can add.

Anyway, I think the next security or 10.5.x update will resolve the problem.
Bianchi, Ridley, Montague, GT, Garmin and All things Apple :)
RK wrote:And that is Wikipedia - I can write my own definition.
User avatar
sogood
 
Posts: 16920
Joined: Thu Aug 31, 2006 7:31 am
Location: Sydney AU

Postby gsxrboy » Wed Feb 25, 2009 2:28 pm

Safari 4.0 beta doesn't fix the issues for me still, but it sure is quick :D :D
gsxrboy
 
Posts: 569
Joined: Wed Jul 18, 2007 12:19 pm
Location: Perth

Postby sogood » Wed Feb 25, 2009 2:36 pm

The strange response is that the registration seems to time out after a while. After which, user/pw will need to be re-entered. But as suggested earlier, 1Password is just wonderful for logging into the various web sites and is compatible with Safari 4.0b1.
Bianchi, Ridley, Montague, GT, Garmin and All things Apple :)
RK wrote:And that is Wikipedia - I can write my own definition.
User avatar
sogood
 
Posts: 16920
Joined: Thu Aug 31, 2006 7:31 am
Location: Sydney AU

Postby heavymetal » Fri Mar 06, 2009 10:53 pm

No problems here. I keep the golden rule. If it works, don't fix it or update it.

Safari 3.2.1 on Tiger :D

Kev.
There is only one BicycleWA.
heavymetal
Super Mod
Super Mod
 
Posts: 1381
Joined: Tue Sep 27, 2005 5:32 pm

Re: Mac Safari and Forums Login Problems

Postby gsxrboy » Fri Apr 03, 2009 1:21 pm

Might go without saying, but the board update has fixed my login problems.
gsxrboy
 
Posts: 569
Joined: Wed Jul 18, 2007 12:19 pm
Location: Perth

Re: Mac Safari and Forums Login Problems

Postby sogood » Fri Apr 03, 2009 1:31 pm

gsxrboy wrote:Might go without saying, but the board update has fixed my login problems.

+1 here.

Must be that superfantastic BB software in use earlier. :twisted:
Bianchi, Ridley, Montague, GT, Garmin and All things Apple :)
RK wrote:And that is Wikipedia - I can write my own definition.
User avatar
sogood
 
Posts: 16920
Joined: Thu Aug 31, 2006 7:31 am
Location: Sydney AU


Return to Info / announcements

Who is online

Users browsing this forum: No registered users



Popular Bike Shops
Torpedo 7 Torpedo7 AU
Ground Effect Ground Effect NZ
Chain Reaction Cycles CRC UK
Wiggle Wiggle UK
Ebay Ebay AU



InTouch with BNA
“Bicycles BNA Twitter
“Bicycles BNA Facebook
“Google+ BNA Google+
“Bicycles BNA Newsletter