New Forum Design

User avatar
3DKiwi
Posts: 80
Joined: Thu Dec 20, 2012 4:48 pm
Location: New Zealand
Contact:

Re: New Forum Design

Postby 3DKiwi » Sun May 15, 2016 4:49 am

Why is marking the site read more difficult now? After going through the unread posts and reading any that interest me I have to click on the home button / link. Next I have to select mark site as read from the Forum tools menu. If I just go up to Forum tools the menu entry to mark the site as read is not there.

Marking the site as read was quicker and easier to do in the previous forum software.

User avatar
AUbicycles
Site Admin
Site Admin
Posts: 12527
Joined: Tue Aug 23, 2005 2:14 am
Location: Sydney
Contact:

Re: New Forum Design

Postby AUbicycles » Mon May 16, 2016 9:49 am

eldavo - nice suggestion. Will re-read the suggestion a few times and then look into this.

3DKiwi, there have been a few changes but I think I have the solution you are after. The difficulty marking forums as 'read' was raised very early so a change was made to make it more easily accessible and usable.

The following image should explain it.

Image

Christopher

User avatar
AUbicycles
Site Admin
Site Admin
Posts: 12527
Joined: Tue Aug 23, 2005 2:14 am
Location: Sydney
Contact:

Re: New Forum Design

Postby AUbicycles » Mon May 16, 2016 10:00 am

eldavo, I have added instagram already. Take a look and get back if you have any comments.

You need the URL and to extract the 'unique identifier' from that.

viewtopic.php?f=6&t=90192

User avatar
3DKiwi
Posts: 80
Joined: Thu Dec 20, 2012 4:48 pm
Location: New Zealand
Contact:

Re: New Forum Design

Postby 3DKiwi » Mon May 16, 2016 12:33 pm

AUbicycles wrote:3DKiwi, there have been a few changes but I think I have the solution you are after. The difficulty marking forums as 'read' was raised very early so a change was made to make it more easily accessible and usable.

The following image should explain it.Christopher


Thanks for the reply. That only works if you're browsing the forums going through forum by forum. The way I browse is to click on "Unread Posts" and then only read posts / topics that interest me. I then only get a list of new replies / new topics but from all of the forums. I'm forced to go back to home the forums tools to mark the forums as read.

User avatar
AUbicycles
Site Admin
Site Admin
Posts: 12527
Joined: Tue Aug 23, 2005 2:14 am
Location: Sydney
Contact:

Re: New Forum Design

Postby AUbicycles » Mon May 16, 2016 1:41 pm

Got it - I will see if I can build in this option although it may be a bit tricky as it is a different template.

eldavo
Posts: 1593
Joined: Tue Sep 01, 2009 12:21 am
Location: Perth, Western Australia
Contact:

Re: New Forum Design

Postby eldavo » Mon May 16, 2016 7:34 pm

AUbicycles wrote:eldavo, I have added instagram already. Take a look and get back if you have any comments.
You need the URL and to extract the 'unique identifier' from that.
viewtopic.php?f=6&t=90192

Thanks Chris I replied with the steps in that thread as I did it, works a charm from mobile, and even easier for desktop now than it was before.

Zippy7
Posts: 229
Joined: Sat May 10, 2014 8:33 am
Location: Sydney, NSW

Re: New Forum Design

Postby Zippy7 » Sat Jul 09, 2016 3:24 pm

I've found a defect that hasn't been listed above (only had a quick scan through this thread).

Using Chrome on Windows 10 here.
When I try to make a reply (using Quick Reply in this instance)
I have typed enough rows into this resizeable textbox to make it auto-resize

then I hit the page-down button (it was an accidental press first time)

This will cause the whole page to shift to the left (instead of the main text being in the centre of the page).

A bit annoying, but can be worked around by hitting the Full Editor & Preview button if one cares to do so.

Suspect it might be hiding some other formatting issues.
Successful trades : Rheicel, Je, wgc138, 2ndeffort, celeste boy, rodneycc

User avatar
bychosis
Posts: 5056
Joined: Sat Jan 14, 2012 1:10 pm
Location: Lake Macquarie

Re: New Forum Design

Postby bychosis » Fri Jul 29, 2016 8:44 pm

Not sure if epanyone else has noticed, URL links seem to be a bit hit and miss for opening in a new window/tab. Sometimes I get a new window, other times it opens in the same window.
bychosis (bahy-koh-sis): A mental disorder of delusions indicating impaired contact with a reality of no bicycles.

User avatar
AUbicycles
Site Admin
Site Admin
Posts: 12527
Joined: Tue Aug 23, 2005 2:14 am
Location: Sydney
Contact:

Re: New Forum Design

Postby AUbicycles » Sun Jul 31, 2016 11:42 pm

yep - if it is a new link - it should work with a new window. Some old links were not formatted with the new window.

User avatar
redsonic
Posts: 993
Joined: Wed Sep 26, 2012 8:08 pm
Location: Brisbane

Re: New Forum Design

Postby redsonic » Thu Dec 01, 2016 6:35 pm

Very much nitpicking here, but the little icons to the left of "Forum Start" and "Forum Tools" seem to be transposed.
Life goes on with them like that, but still......

User avatar
AUbicycles
Site Admin
Site Admin
Posts: 12527
Joined: Tue Aug 23, 2005 2:14 am
Location: Sydney
Contact:

Re: New Forum Design

Postby AUbicycles » Thu Dec 01, 2016 7:39 pm

Yes.. well spotted and I don't know why I didn't pick it up earlier.

Sometimes when changes are made and the cache saves old or temporary versions, it is easy to miss. I will get this sorted so that you can again sleep peacefully :)

jamesoppenheim
Posts: 13
Joined: Thu Jan 26, 2017 8:54 pm

Re: New Forum Design

Postby jamesoppenheim » Sat Jan 28, 2017 12:53 pm

Works well on my iPhone and desktop Firefox and chrome (windows 7)

User avatar
AUbicycles
Site Admin
Site Admin
Posts: 12527
Joined: Tue Aug 23, 2005 2:14 am
Location: Sydney
Contact:

Re: New Forum Design

Postby AUbicycles » Sun Jan 29, 2017 8:38 am

I changed (fixed) those icons soon after :)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users