Video camera 808 #16 start problem

Workshop tales, trials and disasters.
Maintenance tips, techniques and myths.
Technical discussion, description and outright lies

Video camera 808 #16 start problem

Postby master6 » Tue Dec 18, 2012 5:49 pm

I have an 808 #16 camera, with an 808#16 auxilliary power pack.
Getting it to start recording is a lottery, with about the same odds as lotto offers.
I press the power button until the red turns yellow, then press the shutter button. The camera then either turns off, or the orange light blinks and it records for a few seconds and then turns off.
Sometimes I get it to start and continue recording after a dozen attempts; sometimes I dont.
The firmware has been updated to a version released in about October 2012, with no improvement.

Any suggestions please?
master6
 
Posts: 2683
Joined: Tue Feb 24, 2009 4:37 pm
Location: depends on who is asking, and why.

by BNA » Wed Dec 19, 2012 6:19 am

BNA
 

Re: Video camera 808 #16 start problem

Postby Clydesdale Scot » Wed Dec 19, 2012 6:19 am

excellent resource here
check the memory card, what brand are you using?
User avatar
Clydesdale Scot
 
Posts: 1120
Joined: Tue Mar 03, 2009 11:55 am
Location: Adelaide, SA

Re: Video camera 808 #16 start problem

Postby fingy » Thu Dec 20, 2012 5:53 pm

Sounds like my old #16 it would get confused easily, try
another card I also wait ~5sec between power on and pushing
the shutter I found it helped and do this with both #16s.
Image
User avatar
fingy
 
Posts: 152
Joined: Tue Apr 12, 2011 9:59 pm


Return to The Shed

Who is online

Users browsing this forum: No registered users



Popular Bike Shops
Wiggle Wiggle UK
Ground Effect Ground Effect NZ
Ebay Ebay AU
Chain Reaction Cycles CRC UK

“Bicycles BNA Twitter
“Bicycles BNA Facebook
“Google+ BNA Google+
“Bicycles BNA Newsletter

> FREE BNA Stickers
> BNA Cycling Kit